Seznor de miscare

Astazi casa noastra are nevoie nu doar de un senzor ci de un sistem de senzori smart care sa aiba grija de familiile noastre. Care senzorii sunt de nelipsit din locuinta noastra si de ce veti afla in acest material. Pentru a va asigura un nivel de confort si sanatate cat mai ridicat cu eforturi si costuri cat mai reduse, senzorii ce urmeaza sunt de nelipsit. Este adevarat ca in ultima perioada senzorii au devenit atat de avansati incat chiar si simpla utilizare a lor a poate devenii un calvar. Afla de ce trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti sa achizitionezi un senzor pentru a nu avea batai de cap ulterioare.

1.Senzori de temperatura

Marea majoritate a senzorilor de temperatura se impart intre senzori impermeabil sau permeabili. Cei impermeabili sunt rezistenti la apa deci se pot folosii atat in exterior cat si in zone cu risc ridicat de inundare. Pe cand cei permeabili nu rezista la apa si sunt folositi in general la masurarea temperaturii aerului. Un senzor pentru masurarea aerului trebuie sa aibe minim gama de temperatura intre -30 si +60 oC. Cel pentru lichide, agent termic -10 si + 120 oC iar pentru sol -15 si +40 oC.

De ce avem nevoie de un senzor de temperatura

 • poate asigura o temperatura constanta si uniforma in intreaga locuinta
 • avertizeaza in momente critice precum temperatura prea mare sau limita de inghet
 • protejeaza dispozitivele la supraincalzire precum telefoane, tocatoare, motoare, etc.

2. Senzori de umiditate

Acest senzor este foarte important pentru ca ne protejeaza de un inamic invizibil. Acest inamic nu doar ca ne creaza disconfort ci pe termen lung ne poate cauza grave probleme de sanatate. Recomandam folosirea oricarui tip de senzor de umiditate in spatii in care petreceti cel putin 1-2 ore pe zi. Valoare normala dintr-o incapere vara ar fi 40% iar iarna 55%. Un senzor smart contine atat

De ce avem nevoie de un senzor de umiditate

 • poate diminua disconfortul din locuinta
 • ne protejeaza sanatate contra alergiilor, racelii, astmului
 • elimina senzaţile de iritare si usturime.
 • limiteaza dezvoltarea mucegaiului

3. Senzori de fum si/sau gaz

Sunt de nelipsit din orice spatiu inchis in care se afla persoane, indiferent ca e locuinta, birou sau doar o cale de acces. Gazul si monoxidul de carbon sunt invizibili si pot duce la deces intr-un timp foarte scurt. Pentru a va asigura ca acesti senzori sunt functionali ar fi indicat ca macar la fiecare 6 luni sa faceti un mic test. Acesta poate fi efectuat in cazul senzorului de gaz cu un pahar de tarie pozitionat sub el. Iar la senzorul de fum ajunge daca stingeti o lumanare sub el. Nu uitati Siguranta si sanatatea e pe primul loc. Indiferent ca folositi senzori smart sau nu, senzorii de fum/gaz pot salveaza vieti.

De ce avem nevoie de senzori de gaz sau fum

 • ne pot salva viata in momente in care nici nu am crede
 • supravegheaza nivelul de gaze periculoase din locuinta
 • pot prevenii incendii sau explozii

4. Senzor de calitate aer

Un alt inamic invizibil il reprezinta concentratiile de gaze nocive precum dioxidul de carbon CO2. Cel din urma ar trebui mentinut in jurul valori de 700 ppm. In exterior valoarea medie este intre 200-400 ppm. Nivelul de CO2 a crescut odata cu etansareasi izolarea cat mai buna a casei. Pentru a mentine o valoare cat mai optima trebuie sa aerisiti locuinta cat mai des.

De ce avem nevoie de senzori de calitate aer

 • aduc oxigen curat si scoate aerul viciat din locuinta
 • ajuta contra igrasie si mucegaiului
 • creste nivelul de concentrare si atentie al persoanelor

5. Senzorul de miscare

Mai nou pe langa utilitatea in sisteme de siguranta si efractie acest senzor mai poate porni si opri orice dispozitiv sau lumina din casa. Printre spatiile ce accentueaza utilitatea acestori senzori sunt caile de acces sau casa scari. Totodata un senzor de miscare poate face mai multe lucruri in acelas timp. Cat timp sunteti acasa il puteti folosi pe terasa conectat la un aparat anti insecte. Iar cand plecati il puneti pe modul de siguranta.

De ce avem nevoie de senzorii de miscare

 • protejeaza locuinta in timpul in care dumneavostra sunteti plecat
 • va lumineaza calea in deplasari nocturne
 • ajuta in momente dificile la deschiderea usilor cand aveti mainile ocupate
 • poate controla multe dispozitive din locuinta
 • este discret ofera confidentialitate

Bine inteles ca mai sunt multi alti senzori smart dar acestia sunt cei mai utili pentru confortul si siguranta familiei. Daca doriti sa aflati mai multe despre acestia sau sa cunoasteti alti senzori lasati un comentariu mai jos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *